155ste FOS De Feniks Zwalm
Info over ons

Info over ons

Welkom in onze eenheid ‘155ste FOS De Feniks’. Wij zijn aangesloten bij de koepel ‘FOS Open Scouting‘, de actief pluralistische scouts in Vlaanderen. Aan het hoofd van de eenheid staan dit jaar voor het eerst twee eenheidsleiders: Alexander Has alias Schrandere Newfoundlander en Nicolas Lambrecht alias Weloverwogen Thar. Aan hun zijde staan Noémi Onsea (Lori), Simon Dubruel (Hathi) en Lies Rogier (Zeepaardje). Hieronder de verschillende takken (= leeftijdscategorieën) en hun takleiders:

Bevers (’17-’16) : Argeloze Caraya (Roos De Blauwer)
Welpen (’15-’14) : Onstuimige Gnoe (Kato Taelman)
Wolven (’13-’12) : Schrandere Newfoundlander (Alexander Has)
Jongverkenners/Jonggidsen (JVG’s) (’11-’10) : Inventieve Khur (Syl De Vos)
Verkenners/Gidsen (VG’s) (’09-’08) : Luidruchtige Lori (Noémi Onsea)
Seniors (’07) : Luidruchtige Lori (Noémi Onsea)

Kinderen worden niet ingedeeld op basis van leerjaar op school, maar volgens geboortejaar. Hiermee willen wij de scheiding school-scouts duidelijk maken en aantonen dat wij geen onderscheid maken in intelligentieniveau’s. Kinderen die een klas hoger zitten, zullen alsnog ingedeeld worden volgens geboortejaar.

Zoals u ziet dragen de meeste leiders een dierennaam. Dit is hun ‘totem’, een oud gebruik binnen Scouting.

De activiteiten vinden elke zaterdag plaats tussen 14u en 17u30, in ons NIEUW lokaal Sportlaan 1a te Zwalm. De gezamenlijke vierkantsformatie zorgt voor een duidelijk begin en einde van de activiteiten. De wekelijkse activiteiten lopen van september tot begin mei, daarnaast zijn er ook weekends en kampen. Houd echter steeds de agenda in de gaten voor eventuele afwijkingen. Alle belangrijke data zijn hier te vinden.

Communicatie gebeurt hoofdzakelijk via deze website (defeniks.com) en onze facebookpagina. Maar u bent steeds welkom om voor of na de activiteiten een babbel te komen doen met de leiding!

Wij dragen een marineblauw uniform. Een uniform zorgt voor een gevoel van gelijkwaardigheid tussen de leden, bevordert het samenhorigheidsgevoel, en maakt dat ook zichtbaar voor buitenstaanders. Daarnaast is het uniform natuurlijk ook een praktisch stuk speelkledij, dat tegen een stootje kan. Lees hier meer info over het uniform.

Meer info over onze werking in het algemeen, kampen en veel meer kan je vinden onder de rubriek info!

In onze werking kunnen kinderen en jongeren zich ontplooien binnen een groep leeftijdsgenoten. Door het leeftijdsverschil binnen de takken maken ze kennis met oudere en jongere leden. Zo leert de jongere bij van de oudere, en omgekeerd leert de oudere verantwoordelijkheden opnemen, de jongere te helpen…
De Feniks staat met zijn 150 leden voor een persoonlijke aanpak voor ieder kind/jongere.

Wij danken u alvast voor het vertrouwen dat u ons geeft,

De leidingsploeg.

Soms zegt één filmpje meer dan een lange uitleg vol verbeeldingskracht. Bekijk dus zeker de aftermovie van ons zomerkamp in 2018 te chiny!